Με μια πρώτη ματιά, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ο συγγραφέας Richard Paul Evans είναι ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο. Ο άνθρωπος της οικογένειας από τη Γιούτα είναι 54 ετών, έχει πέντε παιδιά και είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος συγγραφέας που απολαμβάνει να εμφανίζεται δημοσίως.

Εκατομμύρια άνθρωποι αγοράζουν τα μυθιστορήματά του και τα βιβλία του ταξιδεύουν παντού. Αλλά παρά την επαγγελματική του επιτυχία, πριν από μερικά χρόνια ο συγγραφέας είχε υποστεί σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Evans δημοσίευσε την προσωπική του ιστορία προσπάθειάς για να σώσει τον γάμο του:

Αυτός ο άντρας κατέρρευσε από το κλάμα μέσα στο ντους. Όταν όμως ξάπλωσε δίπλα στην σύζυγό του, έκανε το αδιανόητο!

«Η μεγαλύτερη κόρη μου Jenna, μου είπε πρόσφατα: «Ο μεγαλύτερος φόβος μου ως παιδί ήταν ότι εσύ και η μαμά θα χωρίζατε. Μετά, όταν έγινα δώδεκα, κατάλαβα ότι πολέμησες τόσο πολύ που ίσως θα ήταν καλύτερα αν χωρίζατε.» Στη συνέχεια πρόσθεσε με χαμόγελο: «Είμαι χαρούμενη που εσείς σκέφτεστε τα πράγματα.» Για χρόνια η γυναίκα μου Keri και εγώ, παλεύαμε.»

Αυτός ο άντρας κατέρρευσε από το κλάμα μέσα στο ντους. Όταν όμως ξάπλωσε δίπλα στην σύζυγό του, έκανε το αδιανόητο!

«Κοιτάζοντας πίσω, δεν είμαι σίγουρος για το τι μας συνέδεσε αρχικά, αλλά οι προσωπικότητές μας δεν ταίριαζαν. Και όσο περισσότερο καιρό μέναμε παντρεμένοι, τόσο πιο έντονες φαίνονταν οι διαφορές. Η δόξα και το χρήμα, δεν έφτιαχναν το γάμο μας. Μάλλον χειροτέρευε τα πράγματα. Ο πόλεμος ανάμεσά μας πήρε τόσο άσχημη τροπή, που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε μια ειρηνική σχέση. Ήμασταν στα πρόθυρα του διαζυγίου και το είχαμε συζητήσει πολλές φορές.»

Αυτός ο άντρας κατέρρευσε από το κλάμα μέσα στο ντους. Όταν όμως ξάπλωσε δίπλα στην σύζυγό του, έκανε το αδιανόητο!

«Βρισκόμουν στην περιοδεία των βιβλίων μου, όταν τα πράγματα έφταναν στα όριά τους. Δώσαμε άλλη μια μεγάλη μάχη στο τηλέφωνο. Ήμουν μόνος, απογοητευμένος και θυμωμένος. Είχα φτάσει στα όριά μου. Άρχισα να προσεύχομαι στο Θεό. Στεκόμουν στο ντους και φώναζα στο Θεό ότι ο γάμος μου ήταν λάθος και δεν μπορούσα άλλο πια. Όσο και αν μισούσα την ιδέα του διαζυγίου, ο πόνος του να είμαστε μαζί ήταν πάρα πολύ μεγάλος. Γιατί ο γάμος μου ήταν τόσο σκληρός; Κάθισα στο ντους και άρχισα να κλαίω.»

Αυτός ο άντρας κατέρρευσε από το κλάμα μέσα στο ντους. Όταν όμως ξάπλωσε δίπλα στην σύζυγό του, έκανε το αδιανόητο!

«Στα βάθη της απελπισίας μου, μου ήρθε μια έμπνευση. Δεν μπορείς να την αλλάξεις Rick. Το μόνο που μπορείς να αλλάξεις είναι τον εαυτό σου. Εκείνη τη στιγμή άρχισα να προσεύχομαι. Αν δεν μπορώ να την αλλάξω, Θεέ μου, τότε κάνε να αλλάξω εγώ. Προσευχόμουν αργά τη νύχτα. Προσευχόμουν την επόμενη μέρα κατά την πτήση μου για το σπίτι. Προσευχόμουν καθώς περπατούσα για να πάω προς την ψυχρή σύζυγο. Το βράδυ, καθώς βρισκόμασταν στο κρεβάτι μας. Η έμπνευση ήρθε, ήξερα τι έπρεπε να κάνω.

Το επόμενο πρωί πήγα στο κρεβάτι δίπλα της και τη ρώτησα: «Πώς μπορώ να κάνω την ημέρα σου καλύτερη;»

Η Keri με κοίταξε θυμωμένα. «Τι;»

«Πώς μπορώ να κάνω την ημέρα σου καλύτερη;»

«Δεν μπορείς», είπε. «Γιατί το ρωτάς αυτό;»

«Γιατί το εννοώ», είπα. «Θέλω μόνο να μάθω τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την ημέρα σου».

Με κοίταξε κυνικά. «Θέλεις να κάνεις κάτι; Καθάρισε την κουζίνα.»

Πιθανότατα να περίμενε να εκνευριστώ. Αντ” αυτού, σηκώθηκα και άρχισα να καθαρίζω την κουζίνα.»

Αυτός ο άντρας κατέρρευσε από το κλάμα μέσα στο ντους. Όταν όμως ξάπλωσε δίπλα στην σύζυγό του, έκανε το αδιανόητο!

«Την επόμενη μέρα ρώτησα το ίδιο πράγμα: Τι μπορώ να κάνω για να κάνω την ημέρα σου καλύτερη;»

«Καθάρισε το γκαράζ.»

Πήρα μια βαθιά ανάσα. Είχα ήδη μια κουραστική μέρα. Μπήκα στον πειρασμό να της επιτεθώ. Αλλά είπα, «Εντάξει». Σηκώθηκα και για τις επόμενες δύο ώρες καθάριζα το γκαράζ. Η Keri, δεν ήξερε τι να σκεφτεί.

Δείτε επίσης:  Γύρισε Σπίτι και βρήκε την Πεθερά του να Κλαίει με Λυγμούς στην Κουζίνα. Μόλις κατάλαβε ΤΙ είχε συμβεί, του Κόπηκε το Αίμα…

Το επόμενο πρωί έφτασε. «Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την ημέρα σου;»

«Τίποτα!» είπε. «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Σταμάτα να το λες αυτό.»

«Λυπάμαι», είπα. «Αλλά δεν μπορώ. Έχω δεσμευτεί με τον εαυτό μου. Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την ημέρα σου;»

«Γιατί το κάνεις αυτό;»

«Γιατί σε νοιάζομαι», είπα. «Και το γάμο μας.»

Το επόμενο πρωί ρώτησα ξανά. Και το επόμενο. Και το επόμενο. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας, συνέβη ένα θαύμα. Όπως έκανα την ερώτηση, στα μάτια της Keri κύλησαν δάκρυα. Στη συνέχεια, ξέσπασε σε κλάματα. Όταν μπόρεσε να μιλήσει, είπε:

«Σταμάτα να με ρωτάς. Δεν είσαι εσύ το πρόβλημα. Εγώ είμαι. Είναι δύσκολο να ζεις μαζί μου. Δεν ξέρω γιατί μένεις μαζί μου.»

Τράβηξα απαλά το πηγούνι της, μέχρι να κοιτάξει στα μάτια μου. «Γιατί σε αγαπώ», είπα. «Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την ημέρα σου;»

«Θα σου το ρωτούσα αυτό».

«Θα έπρεπε», είπα. «Αλλά όχι τώρα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαι η αλλαγή. Πρέπει να μάθεις πόσα σημαίνεις για μένα.»

Έβαλε το κεφάλι της στο στήθος μου. «Λυπάμαι που ήμουν τόσο απότομη.»

«Σ “αγαπώ», είπα.

«Σ “αγαπώ», απάντησε.

«Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την ημέρα σου;»

Με κοίταξε γλυκά. «Μπορούμε να περάσουμε λίγο μαζί;»

Χαμογέλασα. «Θα μου άρεσε αυτό.»

Συνέχισα να το ρωτάω παραπάνω από ένα μήνα. Και τα πράγματα άλλαξαν. Οι καβγάδες σταμάτησαν. Τότε η Keri άρχισε να ρωτάει: «Τι χρειάζεσαι από μένα; Πώς μπορώ να γίνω καλύτερη γυναίκα;»

Οι τοίχοι μεταξύ μας έπεσαν. Αρχίσαμε να έχουμε ουσιαστικές συζητήσεις για το τι θέλαμε από τη ζωή και πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε ο ένας τον άλλο πιο ευτυχισμένο. Όχι, δεν λύσαμε όλα τα προβλήματά μας. Δεν μπορώ καν να πω ότι δεν μαλώσαμε ποτέ ξανά. Αλλά η φύση των καβγάδων μας άλλαξε. Όχι μόνο γίνονταν όλο και πιο σπάνιοι, δεν είχαν και την ενέργεια που είχαν κάποτε.

Αυτός ο άντρας κατέρρευσε από το κλάμα μέσα στο ντους. Όταν όμως ξάπλωσε δίπλα στην σύζυγό του, έκανε το αδιανόητο!

«Η Keri και ήμασταν παντρεμένοι για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Όχι απλώς αγαπώ τη γυναίκα μου, μου αρέσει η ίδια, μου αρέσει να είμαι μαζί της, τη θέλω, την χρειάζομαι.» Πολλές από τις διαφορές μας έχουν γίνει ισχυρές και άλλες δεν μας ενοχλούν. Έχουμε μάθει πώς να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο και το πιο σημαντικό, έχουμε κερδίσει την επιθυμία να το κάνουμε αυτό.

Με το χρόνο, κατάλαβα ότι η εμπειρία μας ήταν ένα μεγάλο μάθημα σχετικά με το γάμο. Τα ρομαντικά μυθιστορήματα (και έχω γράψει αρκετά) είναι όλα σχετικά με την επιθυμία. Η πραγματική αγάπη δεν είναι να επιθυμείς έναν άνθρωπο, αλλά να επιθυμείς πραγματικά την ευτυχία του – μερικές φορές, ακόμη και εις βάρος της δικής σου ευτυχίας.

Η πραγματική αγάπη δεν είναι να κάνεις κάποιον άλλο ένα ανθρωποειδές αντίγραφο του εαυτού σου. Είναι να επεκτείνεις τις δικές σου ικανότητες ανεκτικότητας και φροντίδας και να αναζητάς ενεργά την ευημερία του άλλου. Όλα τα άλλα, είναι απλώς μια σκιά του ιδιοτελούς ενδιαφέροντος.»

Αυτός ο άντρας κατέρρευσε από το κλάμα μέσα στο ντους. Όταν όμως ξάπλωσε δίπλα στην σύζυγό του, έκανε το αδιανόητο!

«Δεν λέω ότι αυτό που συνέβη με την Keri και εμένα θα δουλέψει για όλους, ούτε καν ισχυρίζομαι ότι θα πρέπει να σωθούν όλοι οι γάμοι, αλλά εγώ είμαι απίστευτα ευγνώμων για την έμπνευση που μου ήρθε, καιρό πριν!

Credit: Hefty

sourceSource

ΣΧΟΛΙΑ